Proiectul

Izvoare Urbane inovative PLASTIC-FREE

AquaStrop City

Filtrează, răceşte și carbonatează apa fară a folosi plastic!

AquaStrop City oferă un serviciu de distribuţie gratuită a căsuțelor de apă conectate la reţeaua idrică, pentru consumul public, oferind un serviciu calificat şi o gamă elevată de produse pentru orice mediu urban sau rural.
Acest serviciu nou și inovativ care vizează îmbunătățirea caliității apei din rețeaua publică, a condus compania să devină un punct de referință datorită proiectării, construcției și întreținerii excelente a Casuţelor de Apă, în colaborare cu principalele utilități teritoriale și asociațiile internaționale, cât şi cu principalii protagonişti  în lupta împotriva plasticului.

Căsuţa de Apă este un instrument menit să apropie cetățeanul de apa potabilă din conductele reţelei publice: SĂNĂTOASĂ, SIGURĂ și CONTROLATĂ, analizată trimestrial, şi microfiltrată cu tehnologie de micro și ultra filtrare cu pulbere de Carbon Activ și săruri de Argint care o fac curată şi benefică.
O soluţie economică şi prietenoasă cu mediul înconjurător, dar mai ales principalul instrument împotriva poluării cu PETuri.

Trei tipuri de apă filtrată

Apă plată la temperatură ambientală

Apă plată rece

Sifon rece

AquaStrop Casuta cu apa

Sănătoasă

Apă filtrată profesional

Preț imbatabil

0,50 LEI/ 2L

Disponibilitate

24/24h

Ușor și rapid

De folosit pentru toate categoriile de vârstă

Avantajele Căsuței de Apă

Reduce poluarea cu plastic

Reduce volumul de PETuri folosite

Încurajează folosirea sticlelor din materiale diferite

Realizat din materiale sustenabile

Cum funcționează AquaStrop?

Simplu, rapid, sigur

Se poziționează sticla

Se introduce moneda de 50 bani sau bancnota de 1 leu

Se distribuie apa selectată

AquaStrop, o alegere concretă
pentru sănătatea orașelor noastre!

AquaStrop pentru sportul în oraș:

Apă microfiltrată și sănătoasă

Serviciu ușor accesibil

Economică și la îndemână

Proaspătă chiar și în cantități mici

Cu AquaStrop, sportul în oraș este mai ușor!

Apa Aquastrop este proaspătă și păstrează mineralele de care sportivul are nevoie în timpul antrenamentelor. Aquastrop îi oferă posibilitatea de a-și (re)umple sticla cu apă proaspătă ori de cate ori se golește în timpul antrenamentelor.

Distribuitorul elimină sau reduce semnificativ gustul și mirosul de clorină precum și nivelul de nitriți și nitrati. Mentine un Ph mediu al apei și păstrează mineralele care se regăsesc în mod natural în apă. Nu permite proliferarea și răspandirea bacteriilor și micro-organismelor dăunatoare.

Apa Aquastrop este în permanență proaspătă față de apa din magazine care este îmbuteliată predominant in PET-uri și stocate de multe ori în condiții improprii în depozite pe o perioadă nedeterminată de timp (apa împrumută în timp din proprietățile recipientului de plastic în care este îmbuteliată).

Cartuşele filtrante garantează filtrarea apei de reţea prin reţinerea particulelor şi impurităţilor mai mari de 0.5 microni, datorită acţiunii combinate ale unor componente cheie :

  • membrană a cărei suprafaţă din fibre duble de polietilenă cu drenaj special asigură un grad de filtrare ridicat, reţinând particulele de rugină, mucegai, alge şi alte microparticule;
  • Carbon Activ sub formă de pulbere, derivat din nucă de cocos , care înlătură în mod eficient clorul şi derivaţii săi, elimină mirosul şi gustul de clor şi reduce incidenţa metalelor toxice şi a compuşilor organici.
  • Săruri de Argint cu care este impregnat cărbunele din interiorul cartuşului filtrant şi care are un rol bacteriostatic important, prevenind înmulţirea şi răspândirea bacteriilor în interiorul cartuşului.

AquaStrop pentru Vârstnici:

Este un distribuitor automat

Încurajează reducerea și reutilizarea plasticului

Economică și la îndemana

Sănătoasă și prietenoasă cu mediul înconjurător

AquaStrop spune „Ajunge!” efortului și „DA” economisirii.

AquaStrop alege cu grijă poziționarea căsuțelor de apă în zone ușor accesibile, favorizând astfel accesul la aprovizionarea cu apă și comoditatea transportului acesteia pentru vârstnicii noștrii. Datorită prețului simbolic oferit de AquaStrop, este posibilă aprovizionarea familiei cu mici rezerve de apă ușor de transportat, în sticle de sticlă cu un minor impact asupra mediului. De exemplu, este posibilă obținerea a 6 litri de apă prin umplerea a 3 sticle de 2 litri, cu doar 1,50 RON.

O familie cu 3 persoane care consumă în medie 2 l / zi / persoană ajuge să consume cca 2.160 l  de apă / an.

Dacă familia folosește Aquastrop , va cheltui 2.160 lt x 0,25 lei/l = 540 lei / an pentru apă filtrată de calitate superioară.

Cumpărând apă îmbuteliată, se cheltuie minim 961,20 lei (0,445 lei / l cea mai ieftină apă îmbuteliată de pe piață) sau în medie 2.916 lei (pentru o apă îmbuteliată la 2l cu media de preț de 1,35 lei / l, oferită de majoritatea brandurilor de apă din supermarketuri).

În plus cumpărând apă îmbuteliată în PET-uri de 2 l , aceeași familie folosește în 12 luni cca 1.080 sticle PET (2160 l / 2 l ).

În concluzie, utilizarea Aquastrop are numeroase plusuri față de apa îmbuteliată :

  • oferă o apă proaspătă (care nu a stat o perioadă nedeterminată în PET);
  • oferă familiei posibilitatea de a face economii;
  • eliberează familia de povara stocării și reciclării selective în locuința proprie;
  • o cantitate semnificativă de PET-uri / plastic NU sunt produse / NU sunt puse pe piață / NU ajung să polueze mediul

O localitate  cu cca 5.000 locuitori care formează o medie de 1660 familii cu 3 membri ar putea economisi anual aproape 1.800.000 sticle plastic 2l ! 

Izvoarele Urbane AquaStrop

Este un distribuitor automat

Încurajează reducerea și reutilizarea plasticului

Economică și la îndemana

Sănătoasă și prietenoasă cu mediul înconjurător

Control, mentenanță și calitate.

Pentru a încuraja utilizarea apei de rețea, AquaStrop a dezvoltat un model de „Izvor Urban”echipat cu un monitor care afișează parametrii chimico-fizici ai apei furnizate. Instalat în locuri publice, are capacitatea de a furniza apă provenită direct din rețeaua locală de alimentare, făcând-o pură și sănătoasă datorită tehnologiei de micro si ultra filtrare cu pudra de Carbon Activ si saruri de Argint.  .Poate fi „plată” dar și carbogazificată sau rece. Angajamentul AquaStrop privind instalarea dozatoarelor publice de apă a făcut deja posibilă furnizarea a peste 5.760.000 litri de apă/an, în medie 15.800 litri/zi.

De la lansarea inițiativei a fost evitată producerea de 291 tone de plastic/an și a fost permisă reducerea generală a 1.840.320 tone de CO2/an. Datele cuprinse in  raportul din Jurnalul oficial al UE C283 / 10.08.2018 )